Zatvori
Poslovni Puls
05/02/2013

Francuske kompanije žele ulagati u hrvatsko gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak sastali su se u ponedjeljak s Charlesom Paradisom, predsjednikom Hrvatsko-francuskog poslovnog vijeća MEDEF-a, predstavnicima francuskih poduzeća u Hrvatskoj i francuskog veleposlanstva u Zagrebu s kojima su razgovarali o gospodarskim pitanjima, posebice investicijama, priopćeno je iz vladinog ureda za odnose s javnošću...

Prema priopćenju, razgovaralo se o projektima u energetici, infrastrukturi i turizmu, a u tom je kontekstu bilo riječi i o uvođenju snažne financijske discipline, koje je započelo u prošloj godini. Ministar gospodarstva predstavio je niz konkretnih projekata vezanih za ulaganje u energetiku, za što je na sastanku iskazan najveći interes, dodaje se u priopćenju. Francuske predstavnike primio je i jutros i predsjednik Ivo Josipović.

Charles Paradis je predsjednik francusko-hrvatskog poslovnog vijeća i jedan od direktora Bouygues Constructiona, tvrtke koja je dio konzorcija za Zračnu luku Zagreb. Osim predstavnika francuskih tvrtki koje već posluju u Hrvatskoj, u izaslanstvu su bili i predstavnici tvrtki koje još ne posluju u Hrvatskoj, a ovo im je prilika da se upoznaju s hrvatskim tržištem i s mogućnostima poslovanja i partnerstva u RH.

"Želimo vidjeti jesu li Vlada i predsjednik spremni na razvijanje novih projekata, kakve se poslovne prilike otvaraju i što su hrvatski prioriteti. Administracija i birokracija su problem, ali u Hrvatskoj stanje nije toliko loše ako je usporedimo sa zemljama u okruženju", rekao je Paradis.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram