Zatvori
Poslovni Puls
07/02/2013

Agrokor planira uložiti 2 milijarde kuna, ali što je s Mercatorom?

Koncern Agrokor u ovoj godini planira u Hrvatskoj investirati oko dvije milijarde kuna, no, moguće je da taj iznos bude manji s obzirom na situaciju u okruženju, izjavio je predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić...

"U ovom trenutku Agrokor u ladici ima pripremljene investicijske projekte vrijedne milijardu eura, neke ćemo pokretati, o nekima ćemo razmišljati", rekao je Todorić.

Kao moguće projekte naveo je povećanje proizvodnje svinja i prerade mesa, što bi bio projekt vrijedan oko 350 milijuna eura za koji ima zainteresiranih partnera, među ostalim i iz Kine. Među projektima su i nove tvornice stočne hrane, kao i nove farme, kaže Todorić.

Upitan za prošlogodišnje rezultate Agrokora, Todorić je tek kazao kako su oni odlični, ali i da bi voljeli da su i bolji.

Nije želio komentirati interes Agrokora za slovenski Mercator.

"Agrokor se već godinama pojavljuje u priči o kupnji Mercatora. Trenutno je u tijeku prodaja dijela dionica te ne želimo davati komentare kojima bi utjecali na prodaju ili naštetili procesu prodaje", rekao je Todorić.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram