Zatvori
Poslovni Puls
07/02/2013

Boeing radi izmjene na dizajnu spornog Dreamlinerovog akumulatora

Tvrtka Boeing radi na izmjenama dizajna akumulatora koje će minimizirati rizik od izbijanja požara na zrakoplovima Dreamliner 787 i moguće je da će letjelice toga tipa ponovno početi letjeti u ožujku, objavio je The Wall Street Journal...

Američke zrakoplovne vlasti istovremeno su najavile da će dopustiti da jedna letjelica toga tipa, pod strogim uvjetima, obavi let iz Teksasa do tvornice u saveznoj državi Washingtonu.

Regulatorne agencije diljem svijeta zabranile su let tehnološki naprednog Dreamlinera sredinom siječnja, nakon što se u Bostonu zapalio litijski akumulator jednog zrakoplova i nakon još jednog incidenta povezanog s akumulatorom u Japanu. Američka tvornica zrakoplova Boeing obustavila je isporuke novih 787 Dreamlinera dok se ne riješi problem s akumulatorom zrakoplova i najavila da će ih nastaviti proizvoditi, ali ih neće isporučivati dok se problem ne riješi.

Svih 50 Boeingovih 787 Dreamlinera u komercijalnoj uporabi prizemljeno je nakon prisilnog slijetanja letjelice japanske kompanije All Nippon Airways zbog pregrijavanja litijskog akumulatora, navodi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram