Zatvori
Poslovni Puls
07/02/2013

Nesposobni financijski menadžeri mogli bi završavati u zatvoru!

Njemačka je vlada prihvatila prijedlog strožih novih zakona za banke koji bi financijski sektor trebali učiniti otpornijim na nove krize, a bankama i osiguravateljima nametnuti veću odgovornost u slučaju stečaja...

Prema nacrtu zakona velikim bankama bit će naloženo da prebace rizično poslovanje u zasebne pravne i financijske ogranke. Novi zakoni od banaka će zahtijevati i da sastave izvanredne planove za restrukturiranje odnosno gašenje aktivnosti u slučaju da se nađu u financijskim teškoćama.

Za visokorangirane menadžere i izvršne direktore predviđene su kazne zatvora u trajanju do pet godina utvrdi li se da su zanemarivali dužnosti na području upravljanja rizicima i dopustili da im tvrtka završi u financijskim teškoćama.

"Nijedno financijsko tržište, financijski igrač ni financijski proizvod neće biti izuzet od nadzora. Korak po korak uspostavljamo novi regulatorni okvir za financijska tržišta", kazao je ministar financija Wolfgang Schaeuble.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram