Zatvori
Poslovni Puls
11/02/2013

Tiskara Vjesnik: Naklada "21. stoljeća" je pet puta niža od planirane!

Tiskara Vjesnik opovrgnula je danas tvrdnje izdavača "21. stoljeća" da se taj dnevnik privremeno gasi zbog poskupljenja tiskanja...

Tvrde kako nikakvoga drastičnog poskupljenja tiska nije bilo i da su račune izdavaču fakturirali slijedom potpisanog ugovora s kraja prošle godine.

"Tiskara Vjesnik svoju uslugu tiska "21. stoljeća" ispunila je kvalitetno, na vrijeme i po izdanim narudžbama izdavača novina tvrtke 'Miran dan', a cijena je obračunata po standardima i potpisanom ugovoru", izvijestila je tiskara.

Objašnjava da izdavač nije osigurao papir za tisak, što je bila njegova obveza, niti je osigurao novac za podmirenje dospjelih obveza tiskanja koje danas iznose 1,7 milijuna kuna, a ukupan dug je oko 2,5 milijuna kuna.

Cijena tiska dogovorena je na temelju 100.000 primjeraka na dan, ali je tržište, nažalost, odlučilo da se novine tiskaju u nakladi oko 20.000 primjeraka, što znatno poskupljuje proizvod, dodaje tiskara Vjesnik.

Izdavač "21. stoljeća" prije je, pak, objavio da privremeno prekida tiskanje novina zbog "neobjašnjivog ponašanja tiskare, koja je dogovorenu cijenu tiska bez objašnjenja i utemeljenih razloga povećala više od tri puta".

Prvi broj "21. stoljeća" tiskan je 22. studenoga prošle godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram