Zatvori
Poslovni Puls
11/02/2013

Veliki problemi: Privremeno prestaju izlaziti dnevne novine "21. stoljeće"!

Tvrtka Miran dan d.o.o. izdavač dnevnih novina 21. stoljeće donijela je odluku o odgodi izlaska sljedećeg broja. U priopćenju kojeg su uputili medijima stoji kako su razlozi za privremeno gašenje problemi s tiskarom Vjesnik...

"Sa žaljenjem moramo objaviti da smo bili primorani odgoditi izlazak sljedećeg broja dnevnih novina 21. stoljeće. Na donošenje takve odluke prisiljeni smo zbog neobjašnjivog ponašanja tiskare Vjesnik dd koja nam je inicijalno dogovorenu cijenu tiska bez obrazloženja i utemeljenih razloga povećala više od tri puta.

Pod takvim uvjetima projekt ne može biti profitabilan i održiv te je, nažalost, jedina moguća i odgovorna odluka odgađanje izlaska sljedećeg broja", izjavio je vlasnik i direktor projekta Marjan Jurleka.

Dnevne novine 21. stoljeće u nepuna dva mjeseca izlaženja našle su svoju poziciju na tržištu i put do čitatelja pokazujući da na tržištu, što se publike tiče, zaista postoji prostor za nove dnevne novine. Prosječno dnevna prodaja u posljednjih mjesec dana iznosila je 15.000 primjeraka, a u pojedinim danima nadmašivala je prodaju na kiosku konkurentskih izdanja koja su na tržištu već dugi niz godina, navodi se u priopćenju.

Dnevne novine 21. stoljeće danas drže 7 posto ukupne prodane naklade dnevnih listova na kioscima.

Iako u priopćenju ne stoji kada će list početi ponovno izlaziti T-Portal neslužbeno doznaje da je zaposlenicima rečeno da se na poslu pojave idući tjedan do kada bi se trebalo znati kako će se situacija razriješiti i hoće li se četrdesetak ljudi naći na burzi rada ili neće.

Da problemi postoje znalo se još prošlog tjedna kada je Uprava odlučila da zbog manjka papira list izađe u obliku dvobroja za prošli vikend.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram