Zatvori
Poslovni Puls
14/02/2013

Spremni ili ne - stiže nova definicija rada na određeno vrijeme

U saborsku proceduru uputit će se izmjena Zakona o radu, u kojem će se bolje definirati rad na određeno vrijeme. Rezultat je to prvoga kruga pregovora između države, sindikata i poslodavaca...

"Prvi ugovor, prema izmjenama, neće biti limitiran vremenom, ali ako poslodavac bude htio produljivati ugovor, morat će to obrazložiti", rekao je resorni ministar Mirando Mrsić. On smatra da se time podiže zaštita radnika koji rade na određeno vrijeme.

Nakon prvoga kruga pregovora mogu reći da radnici neće biti obespravljeni, izjavio je predsjednik Nezavisnih sindikata Krešimir Sever. "Dodao je kako rad na određeno vrijeme neće biti praksa, nego iznimka. Prava radnika ne smiju se umanjivati, ali ni poslodavcima ne treba otežavati rad", istaknuo je Mladen Novosel iz Saveza samostalnih sindikata. O fleksibilizaciji u otpuštanju radnika u prvoj fazi pregovora nije bilo riječi. Novoselje poručio kako bez argumentiranih stavova sindikati neće ulaziti ni u kakvu raspravu.

Skraćivanje dnevnog odmora na 8 sati između dviju smjena bit će moguće samo onda ako se tako ugovori kolektivnim ugovorom u tvrtki. Prekovremeni rad ubuduće se neće ograničavati na mjesečnoj razini, nego samo na tjednoj iz praktičnog razloga što neki mjesec ima više radnih dana, a neki ne. Jedan od razloga što prolazimo kroz krizu je upravo Zakon o radu. Jedan od granskih sindikata koji djeluju u realnom sektoru to su i prepoznali, izjavio je Bernard Jakelić iz Hrvatske udruge poslodavaca.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram