Zatvori
Poslovni Puls
14/02/2013

U Splitu će se snimati nove epizode nagrađivane TV serije "The Borgias"

Nakon što je lani u Dubrovniku snimljenja popularna serijala Igra prijestolja produkcijske kuće HBO, počinju kružiti glasine da će se ove godine u Hrvatskoj dogoditi još dvije vrlo ozbiljne produkcije ukupne vrijednosti najmanje 30 milijuna eura...

Kako doznaje Poslovni dnevnik, pri samom su kraju pregovori o snimanju 12 epizoda treće sezone serijala Borgia, i to na lokaciji u Splitu. Njezino bi snimanje trebalo početi u svibnju i trajati do kraja ove, tj. početka iduće godine.

Drugi je projekt film Hercules, koji režira Brett Ratner (poznat po filmovima X Men, Rush Hour). Film bi se trebao snimati na Velebitu te na rtu Kamenjak u Istri. Ukupna je produkcija "Herculesa" veća od 100 milijuna dolara, a produciraju ga Paramount Picutres i MGM. Navodno bi se na hrvatski dio produkcije odnosilo od 20 do 30 milijuna dolara.

"Poslovi se još dogovaraju, ali vam mogu reći da su minimalne šanse da te produkcije zaobiđu Hrvatsku", rekao je kratko Hrvoje Hribar ravnatelj Hrvatskoga audiovizualnog centra (HAVC).

Napomenuo je da su u igri još neki projekti, no nije htio otkriti o čemu je riječ. Financijski poticaj koji se može dobiti od države, tj. Ministarstva kulture, za takve projekte iznosi maksimalno 20 posto ukupnog iznosa troškova. Lani je upravo oko Igre prijestolja izbila afera zbog upitnih četiri milijuna kuna, koliko je trebalo biti osigurano za taj projekt vrijedan 20 milijuna kuna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram