Zatvori
Poslovni Puls
14/02/2013

Warren Buffett kupio HEINZ za 23 milijarde američkih dolara!

Šefovi H.J. Heinz tvrtke, svjetski poznate po proizvodnji kečapa, umaka i smrznute hrane, pristali su na prodaju kompanije Berkshire Hathawayju i 3G Capitalu po cijeni od 23 milijarde dolara, 20% više od tržišne vrijednosti tvrtke u vrijeme zatvaranja burzi u srijedu. Zajedno s preuzimanjem dugova Heinz grupe, ukupna vrijednost transakcije penje se na 28 milijardi dolara...

Dioničari tvrtke primit će 72,50 dolara po dionici, no cijena na burzi danas je dosezala i do 72,82, što daje razloga za pretpostaviti kako se investitori nadaju i većoj ponudi.

Berkshire, kojim upravlja poznati investitor Warren Buffett, osma je najveća kompanija na svijetu, a radi se o multinacionalnom konglomeratu koji u sklopu svojeg holdinga ima brojne tvrtke i brandove, od konditorske industrije, maloprodaje, željeznica, proizvodnje namještaja, enciklopedija, proizvodnje usisavača, prodaje nakita, novinskog izdavaštva, proizvodnje uniforma, te nekoliko regionalnih distributera struje i plina.

" Heinz brend je jedan od najpoznatijih brendova u globalnoj prehrambenoj industriji, a ova povijesna transakcija pružit će izvanrednu vrijednost Heinzovim dioničarima", rekao je direktor Heinza William Johnson, povodom objave o prodaji tvrtke, prenosi Jutarnji list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram