Zatvori
Poslovni Puls
19/02/2013

Nastavlja se drama: Novinari "21. stoljeća" vlasnika prijavili DORH-u!

Novinari ugaslog lista 21. stoljeće podnijeli su prijavu Državnom odvjetništvu i Poreznoj upravi u kojoj su izrazili sumnju u zakonitost poslovanja izdavača lista, tvrtke Miran dan, u vlasništvu Marjana Jurleke, otkriva Novi list...

Nadležne su pozvali da utvrde izvlači li se novac iz tvrtke Miran dan prema tvrtki Digitel, koja je, sumnjaju, bila stvarni, prikriveni vlasnik 21. stoljeća. Također, novinari pozivaju nadležne da provjere je li tvrtka Miran dan isplatila dobitnike nagradnih igara koje je organizirao list 21. stoljeće.

Procjenjuju da izdavač duguje novinarima od 1,5 do dva milijuna kuna. 21. stoljeće imalo je 40 novinara u stalnom radnom odnosu, a procjenjuje se da je u novinama surađivalo preko stotinu autora. Zanimljivo je da je u listu radilo i desetak ljudi angažiranih po modelu ministra Miranda Mrsića, za 1.600 kuna mjesečno.

Okidač za podnošenje prijava bio je neriješen status novinara u tvrtki Miran dan. Još uvijek su njezini zaposlenici, 21. stoljeće više ne izlazi, a Jurleka ne proglašava stečaj tvrtke. Stečaj je uvjet da novinari dođu u prvi isplatni red, što bi im, vjeruju, osiguralo naplatu.

Kap koja je prelila čašu strpljenja bila je informacija da je račun izdavača blokirala tvrtka Digitel, i to na iznos od tri milijuna kuna. Novinari smatraju da je to učinjeno kako bi se u Digitel slio novac od povrata PDV-a te sumnjaju da nakon izvlačenja novca neće uspjeti naplatiti svoj rad, piše Novi list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram