Zatvori
Poslovni Puls
21/02/2013

Gospodarski dio Vlade kreće na veliki "road show" - upoznavanje građana s planom za oporavak

Iz Splita početkom idućeg tjedna kreće veliki Vladin program “Road Show”, tijekom kojega će ministri građanima predstaviti ključne mjere za poticanje investicija i restrukturiranje posustalog domaćeg gospodarstva...

Članovi Vlade, predvođeni potpredsjednikom prof. dr. Brankom Grčićem, imaju zadatak obići zemlju i svima zainteresiranima pojasniti na koje sve načine mogu Vladine mjere pretvoriti u konkretna djela kako bi se nacionalna ekonomija konačno krenula oporavljati, a nova radna mjesta počela otvarati. U velikom amfiteatru splitskog Ekonomskog fakulteta, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak tako će govoriti o Zakonu o poticanju ulaganja i unaprjeđenju investicijske klime.

Veljko Ostojić predstavit će projekt investicija u turizmu, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras promovirat će program “Poduzetnički impuls 2013.”, a ministar rada b osvrnut će se na mjere aktivne politike zapošljavanja koje provodi Milanovićeva Vlada.

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac upoznat će poduzetnike s predstečajnom nagodbom, dok će zamjenik ministra regionalnog razvitka Jakša Puljiz otkriti detalje o financiranju iz europskih fondova. Predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev predstavit će kreditni program koji će pratiti poduzetnike u njihovim investicijama.
Informacije iz prve ruke

Nakon Splita, “Road Show” će u ožujku obići Osijek i Varaždin, a u travnju Rijeku i Zagreb. U Vladi procjenjuju da će na taj način građani, poduzetnici, predstavnici gradova i općina te agencija na licu mjesta i iz prve ruke dobiti najkompletniju informaciju o gospodarskoj politici Banskih dvora, piše Slobodna Dalmacija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram