Zatvori
Poslovni Puls
25/02/2013

Od početka krize Grčka "izgubila" 20 posto BDP-a!

Guverner grčke središnje banke i član upravnog odbora Europske centralne banke (ECB) Jorgos Provopulos izjavio je kako je tijekom recesije (od 2008. do 2012. godine) grčki bruto domaći proizvod (BDP) smanjen za 20,1 posto...

Ipak, Provopulos tvrdi kako se grčka ekonomija polako počinje oporavljati nakon što je zemlja izbjegla bankrot državnih financija i izbacivanje iz eurozone. Provopulos je rekao kako će grčko gospodarstvo ostati u recesiji i u 2013. godini uz daljnji rast nezaposlenosti.

Guverner je, tijekom predstavljanja godišnjeg izvvješća središnje banke, pozvao političare da dugotrajnu recesiju ne koriste kao izgovor za izbjegavanje primjene mjera štednje koje je Atena dogovorila s međunarodnim kreditorima u zamjenu za financijsku pomoć.

Oporavak grčkog gospodarstva ovisi o nastavku reformi, napomenuo je Provopulos, upozorivši da opasnosti koje prijete Grčkoj još uvijek nisu nestale.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram