Zatvori
Poslovni Puls
25/02/2013

U Saudijskoj Arabiji započinje izgradnja kilometar visokog Kingdom Towera

U Saudijskoj Arabiji ove će godine započeti izgradnja Kingdom Towera, koji će po okončanju radova biti najviša građevina na svijetu...

Ovaj neboder bi trebao biti visok najmanje 1.000 metara. Prema inicijalnim planovima toranj je trebao biti visok 1.600 metara, ali se okolno zemljište pokazalo kao previše nestabilno za tako visoku građevinu.

- Saudijski princ koji posjeduje 3 posto dionica Twittera upravo je naručio najskuplji zrakoplov ikada!

Kingdom Tower, koji će se nalaziti na obali Crvenog mora, imat će ukupnu površinu od oko 485.000 četvornih metara, a u njemu će se nalaziti i hotel Four Seasons s pet zvjezdica, apartmani, uredski prostor i opservatorij, prenosi Sky News.

"Vizija princa Al-Waleeda bin Talala je da projekt privuče pažnju svjetske javnosti na Saudijsku Arabiju, a posebno na grad Džedu", rekao je Waleed Abdul Jaleel Battejee, izvršni direktor Ekonomske kompanije Džeda..

"Kingdom Tower je projekt od međunarodne važnosti i predstavlja nevjerojatnu ambiciju. Mi smo presretni što smo dio ovog projekta", kazao je Mark Reynolds, izvršni direktor kompanije Mace koja je angažirana na izgradnji nebodera.

Radovi na tornju će započeti ove godine, a očekuje se kako će gradnja trajati 5 godina.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram