Zatvori
Poslovni Puls
27/02/2013

Vlahušić: Hoće li Dubrovnik snositi financijsku štetu ako na referendumu odbijemo golf park?

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je premijeru Zoranu Milanoviću pismo u kojem traži da Vlada predoči građanima Dubrovnika, prije organiziranja referenduma o izgradnji golf parka na Srđu, mogu li iz negativnog odgovora proizaći financijske štete...

"Referendumsko pitanje glasi: 'Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?' Molim Vladu Republike Hrvatske da, prije nego se referendum objavi, odgovori na pitanja kako se, i afirmativan i negativan, referendumski odgovor odnosi na prostorne planove Grada Dubrovnika i Dubrovačko - neretvanske županije, te da nam jasno odgovorite mogu li iz negativnog odgovora proizaći financijske štete koje se u posljednje vrijeme spominju u medijskim napisima.

Nužan je Vaš stav o ovim pitanjima, jer svaki građanin mora imati predočene sve posljedice koje mogu proizaći iz njihova glasanja 'za' ili 'protiv'.

Stupa li negativnim odgovorom van snage GUP, stupa li van snage Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije (s obzirom da oba predviđaju ono što se po referendumskom pitanju može oboriti) i na temelju kojih bismo onda dokumenata izdavali dokumente gradnje na drugim područjima Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije?", piše u Vlahušić Milanoviću uz napomenu da odgovor očekuje u najskorijem roku "kako bi se građani, u potpunosti informirani o svemu, mogli na biralištima očitovati što prije".

U pismu Vlahušić podsjeća da su građani Dubrovnika na poticaj civilne inicijative „Srđ je naš“ prikupili dovoljan broj potpisa za raspisivanje lokalnog referenduma te da su potpisi i referendumsko pitanje poslani na verifikaciju Ministarstvu uprave.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram