Zatvori
Poslovni Puls
28/02/2013

Europska komisija blokirala Ryanairovo preuzimanje konkurentskog Air Lingusa

Europska komisija blokirala je u srijedu i treći pokušaj irskog zrakoplovnog prijevoznika Ryanaira da preuzme konkurenta Aer Lingusa...

Europska komisija uložila je 2007. veto na prvu ponudu Ryanaira za preuzimanje Aer Lingusa. Danas je iz Bruxellesa priopćeno da Ryanair nije ponudio dovoljno ustupaka kako bi ublažio bojazni koje izaziva očekivani monopol novonastale tvrtke na 46 ruta.

Poručili su da bi 694 milijuna eura vrijedna Ryanairova ponuda za Aer Lingus mogla naštetiti konkurenciji i rezultirati višim cijenama prijevoza za putnike.

"Ryanairova akvizicija Aer Lingusa najvjerojatnije bi rezultirala višim cijenama za (irske i europske putnike)", kazao je europski povjerenik za zaštitu tržišnog natjecanja Joaquin Almunia.

"Ryanairovi prijedlozi jednostavno nisu bili dovoljni da se riješi niz ozbiljnih problema na području tržišnog natjecanja koje bi najavljena akvizicija kreirala na najmanje 46 ruta", pojasnio je Almunia.

Trenutno dvije kompanije konkuriraju jedna drugoj na tim rutama.

Regulator EU-a smatra također da ni Ryanairova prodaja pojedinih Aer Lingusovih linija britanskim avioprijevoznicima Flybeu i British Airwaysu ne bi bila dovoljna da se osigura poštena tržišna utakmica, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram