Zatvori
Poslovni Puls
04/03/2013

Broj nezaposlenih Španjolaca premašio 5 milijuna!

Broj registriranih nezaposlenih u Španjolskoj porastao je u veljači za 1,2 posto u odnosu na mjesec ranije, odnosno za 59.444 osoba, čime je njihov ukupan broj dosegnuo pet milijuna, pokazali su podaci ministarstva rada...

Tromjesečno istraživanje o nezaposlenosti koje provodi državni institut za statistiku a obuhvaća registrirane i ne-registrirane nezaposlene građane pokazalo je u siječnju da je na kraju 2012. u Španjolskoj bez posla bilo gotovo šest milijuna ljudi, odnosno 26 posto radne snage.

Španjolska vlada za ovu godinu prognozira pad gospodarske aktivnosti za 1,5 posto, koji bi iduće godine trebao usporiti na 0,5 posto, govore aktualne projekcije.

Krajem prošle godine gospodarstvo je ponovno zapalo u recesiju. U vladi prognoziraju da će 2013. biti zadnja godina recesije, no napominju da prije 2014. godine ne treba očekivati pad stope nezaposlenosti ispod 24 posto, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram