Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2013

U Splitu se ipak neće snimati novi nastavci hit TV serije "The Borgias"

Propali su pregovori o snimanju treće sezone visokobudžetne serije Showtimea "The Borgias" u Splitu. Umjesto u splitskoj "Areni" nastavci će se snimati u studijima u Pragu...

Možda će tek neki eksterijeri biti snimljeni kod nas jer su producenti koji su nekoliko puta bili u Splitu oduševljeni gradom, piše Slobodna Dalmacija.

U izboru lokacije presudili su troškovi koji su na snimanjima izvan dobro opremljenih centara znatno veći. Podsjetimo, pregovaralo se o snimanju 12 epizoda treće sezone serije kojoj je vrijednost produkcije 10 milijuna eura, a naslovnu ulogu kontroverznog, razvratnog Rodriga Borgie koji je uspio postati papa utjelovljuje slavni oskarovac Jeremy Irons.

Iako je Arena u velikim financijskim problemima, našlo se rješenje za njezino otvaranje, a producenti su bili oduševljeni mogućnostima koje pruža (4000 metara četvornih prostora, visina od 24 metra, garderobe, prostori za izradu kulisa i dobar pristup). Postigli su dogovor i u Lori u kojoj su htjeli snimiti eksterijere. Bili su oduševljeni Splitom i domaćinima koji su sa svoje strane učinili sve da pokažu maksimalnu spremnost i brojnoj ekipi stvore što bolje uvjete.

"Želja da se serija snima u Splitu bila je velika i moram reći da su svi koji su bili na bilo koji način uključeni u razgovore pokazali namjeru da učine sve što mogu, nudili su usluge i spuštali cijene jer smo bili jako svjesni značenja", kazao je za Slobodnu Renco Posinković, koji je zajedno s filmašem Marijanom Bakovićem, Vicom Dodigom iz Konstruktora i Željkom Jerkovom stalno bio uz producente kako bi im otvorili sva vrata koja su bila važna.

Međutim, i pored svega toga od Splita se odustalo jer bi uz ekipu morali dovesti još stotinu ljudi i tehniku što u centrima koji imaju studije nije dodatni trošak.

Posinković podsjeća da su sličan problem imali i kod pregovora za velike koncerte koji su kod nas bili u izvedbi bitno skuplji nego u gradovima u kojima je lako osigurati tehničke uvjete i ljude.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram