Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2013

U Francuskoj nezaposlenost na najvišoj razini od 1999. godine!

Francuska stopa nezaposlenosti dodatno je porasla u posljednja tri mjeseca 2012., dosegnuvši najvišu razinu od drugog tromjesečja 1999., što pokazuje s kakvim se izazovima susreće vlada u nastojanju da do kraja godine preokrene taj trend...

Stopa nezaposlenosti porasla je u posljednjem prošlogodoišnjem tromjesečju na 10,6 posto, povećavši se šesto tromjesečje zaredom, u kontekstu pada aktivnosti u drugom po veličini gospodarstvu eurozone u promatranom razdoblju za 0,3 posto.

Time je stopa nezaposlenosti izračunata temeljem definicije Međunarodne organizacije rada (ILO) uvećana za 0,3 postotnog boda u odnosu na treće tromjesečje, ako se uzme u obzir kontinentalna Francuska i njezini prekomorski teritoriji.

Samo u kontinentalnoj Francuskoj nezaposlenost je iznosila 10,2 posto, uz ukupno 2,9 milijuna nezaposlenih francuskih građana, pokazuju podaci nacionalnog statističkog ureda INSEE.

Najteže su pogođeni mladi, uz stopu nezaposlenosti u dobnoj skupini od 15 do 24 godina starosti nešto iznad 25 posto.

Prošlog je tjedna ministarstvo rada koje pri izračunu ne koristi ILO-vu definiciju nezaposlenosti objavilo da je u siječnju bez posla bilo ukupno 3,17 milijuna Francuza, što je najveća brojka od srpnja 1997. i blizu povijesno visokih 3,196 milijuna, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram