Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2013

Vlada pomaže medijskim kućama: PDV na dnevne novine od 1. srpnja pada na 5 posto!

Vlada je još jednom odlučila spustiti stopu PDV-a na dnevne novine i ona bi od 1. srpnja trebala iznositi pet posto...

Predložit će to Vlada novim zakonom o PDV-u o kojem će raspravljati na sutrašnjoj sjednici i koji predviđa da se za dnevne novine i časopise koji izlaze svaki dan, a ne služe isključivo za objavu oglasa ili promidžbe, stopa PDV-a spusti sa sadašnjih deset posto na najnižu stopu od pet posto, objavio je Novi list dodajući da se po toj stopi trenutno se u Hrvatskoj oporezuju kruh, mlijeko, knjige, kino.

Na tjednike ili mjesečnike PDV i dalje ostaje deset posto, podsjeća Novi list dodajući da je ta stopa na snazi bila od 2007. godine kada je Vlada Ive Sanadera stopu PDV-a snizila sa 22 na deset posto.

"To nije značilo i smanjenje cijena dnevnih novina nego su one nakon poreznog rasterećenja još poskupjele. S obzirom na to da ni nedavno snižavanje stope PDV-a u ugostiteljstvu sa 25 na deset posto nije uzrokovalo smanjenje cijena, vjerojatno se to neće dogoditi ni s dnevnim novinama", piše Novi list.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram