Zatvori
Poslovni Puls
12/03/2013

Ministar Vrdoljak: Želimo pomoći Nijemcima da kod nas ulažu u greenfield projekte

U sklopu posjeta njemačkog ministra gospodarstva Philippa Rösler, u Hrvatskoj gospodarskoj komori održan je hrvatsko-njemački poslovni forum...

Njemačka je među našim najvažnijim gospodarskim partnerima na području vanjske trgovine, ulaganja i turizma. Prošle je godine robni izvoz iz Hrvatske u tu zemlju iznosio 988 milijuna eura. Kad je riječ o ukupnim stranim izravnim ulaganjima u Hrvatsku, njemački ulagači zauzimaju treće mjesto.

Prošle godine našu je zemlju posjetilo gotovo milijun i 900 tisuća turista iz Njemačke, što je u odnosu na 2011. porast od 11,5 posto.

Philipp Rösler jučer se sastao s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, a nakon toga i s ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom.

"Radimo na definiranju razvojne strategije, prema kojoj ćemo poticati devet glavnih industrijskih grana. U tom smislu našim smo njemačkim prijateljima spremni pomoći u investiranju u našu zemlju, a posebno u greenfield projekte", rekao je ministar Vrdoljak.

Na sastanku s ministrom Gordanom Marasom izražena je obostrana želja za daljnjom suradnjom na području obrta te malih i srednjih poduzeća između Hrvatske i Njemačke te suradnjom hrvatske i njemačke obrtničke komore, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram