Zatvori
Poslovni Puls
12/03/2013

Počelo rušenje bespravno sagrađenih objekata na području grada Zagreba

Nakon Primorsko-goranske i Istarske županije uklanjanje bespravno sagrađenih objekata od danas se nastavlja na području grada Zagreba...

U Zagrebu ima dosta bespravne gradnje. Najprije će se uklanjati započete gradnje i bespravne zgrade koje nisu namijenjene za stalno stanovanje, a za koje do kraja prošle godine vlasnici nisu predali zahtjev za legalizaciju. Zatim bi se trebali rušiti objekti koji se povremeno koriste te potom oni u kojima se stalno živi. Prema procjenama, u prvoj fazi rušenja ukupno bi u Hrvatskoj trebala biti uklonjena 10.752 objekta, prenosi HRT.

Rušenje u Zagrebu počelo je uklanjanjem bespravno sagrađene pomoćne građevine – nadstrešnice za automobile Autoservisa Zagreb u Gajevoj 42. 70 bespravnih četvornih metara krilo se u dvorištu stare zagrebačke zgrade.  Rješenje o rušenju navodno je staro 15 godina, a vlasnik je cijelo to vrijeme nije ni pokušao legalizirati. Rok za legalizaciju bio je kraj 2012.

U Hrvatskoj ima još 32 tisuće objekata za koje je već izdano rješenje. Rušenje obavlja ugovorna tvrtka Ministarstva graditeljstva, a lokaciju osiguravaju zaštitarska tvrtka i djelatnici MUP-a.

Bageri će se nakon Zagreba preseliti na priobalje, a krajem proljeća i tijekom ljeta, za vrijeme trajanja turističke sezone, rušit će se objekti u unutrašnjosti zemlje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram