Zatvori
Poslovni Puls
14/03/2013

Kina: I mi smo žrtve hakerskih napada, spremni smo surađivati sa SAD-om

Kina je spremna sa Sjedinjenim Državama i drugim zemljama surađivati u borbi protiv hakiranja, objavio je službeni Peking u utorak pošto je američki dužnosnik upozorio da međunarodna zajednica gubi strpljenje prema Pekingu...

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying ponovila je da je Kina žrtva internetskih napada te da je Peking spreman suprotstaviti im se globalno surađujući s drugim zemljama.

"Ne trebamo rat u informatičkom prostoru već reguliranje i suradnju", rekla je Hua na konferenciji za novinare i dodala da "Kina želi s međunarodnom zajednicom uključivo SAD konstruktivni dijalog i suradnju te zajednički rad na očuvanju mira, sigurnosti i suradnji u informatičkom prostoru".

Prošli mjesec američka sigurnosna tvrtka Mandiant objavila je da je postrojba Kineske narodnooslobodilačke vojske ukrala stotine terabajta podataka od najmanje 141 organizacije koje su uglavnom iz SAD-a.

Izvješće američkog Kongresa je lani Kinu nazvalo "najopasnijim akterom u informatičkom prostoru", prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram