Zatvori
Poslovni Puls
18/03/2013

Stiglo 120 milijuna eura za izgradnju novog terminala Zračne luke Zagreb

Odbor direktora Europske investicijske banke odobrio je kredit od 120 milijuna eura za gradnju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb, priopćili su iz EIB-a...

U toj banci navode da je Zračna luka Zagreb najvažnija zračna luka u Hrvatskoj te je ključna luka zračnog prometa za povezivanje unutar Hrvatske, balkanskoj regiji i ostatku Europe te da će njezino proširenje osigurati dodatne kapacitete, razriješiti postojeća zagušenja te pomoći ostvariti očekivani rast prometa.

O detaljima kredita za projektiranje i gradnju novog terminala na Plesu u EIB-u nisu htjeli govoriti kao ni o tome traže li neki oblik državnog jamstva.

Krediti EIB-a samo su dio novca koji francuski ZAIC, koji je dobio koncesiju na zagrebačkom aerodromu, mora osigurati do 11. travnja. Ukupno bi se u gradnju novog terminala trebalo investirati otprilike 365 milijuna eura.

Otprilike sto milijuna eura trebalo bi se osigurati preko investitora, a oko 200 milijuna eura od banaka. Osim EIB-a u igri su još i Zagrebačka i Erste banka. Ostalih 65 milijuna eura trebalo bi se namaknuti poslovanjem Zračne luke Zagreb, piše Večernji list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram