Zatvori
Poslovni Puls
20/03/2013

Novi ministar turizma: Hrvatski turizam mora biti još konkurentniji!

Sve mjere moraju biti usmjerene ka jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma, izjavio je novi ministar turizma Darko Lorencin, koji je, bude li izabran za zastupnika u Europskom parlamentu na listi Ivana Jakovčića, najavio je da će zastupnički mandat staviti u mirovanje...

U Hrvatskom saboru, koji mu je većinom glasova iskazao povjerenje kao novom ministru, IDS-ovac Lorencin je novinarima izjavio kako će odmah sutra ujutro doći u Ministarstvo turizma.

Neke preliminarne razgovore sa suradnicima već je obavio.

"Nisu mi nepoznati jer i područje s kojim sam se dosad bavio u velikoj se mjeri preklapalo s područjem turizma, dakle investicije", kazao je Lorencin

Kao ono čemu će se prvo posvetiti označio je tijek priprema za predstojeću turističku sezonu, te u tom smislu i razgovori te upoznavanje s turističkim djelatnicima od Dalmacije i Istre.

Uslijedit će, dodao je, rješavanje zakonodavnih stvari koje su u tijeku, te dovršavanje postupka prihvaćanja Strategije razvoja turizma.

"Moja odrednica je da trebamo raditi konstantno i da sve mjere moraju biti usmjerene ka podizanju konkurentnosti hrvatskog turizma. Ne smijemo zaboraviti ono što je bitno, što će nam se jednom ponoviti, a to su kohezijski instrumenti čije je programiranje sada u tijeku i gdje ćemo sigurno dati jak i snažan naglasak da budemo sigurni da naši djelatnici, poduzeća mogu u budućnosti adekvatno koristiti te novce", poručio je Lorencin.

Poziv čelnika IDS-a Ivana Jakovčića da bude kandidat na njegovoj neovisnoj listi na izborima za Europski parlament prihvatio je, kazao je, jer mu je na taj način htio dati potporu.

Upitan što s ministarskim mjestom ako bude izabran za zastupnika, Lorencin je odgovorio kako će zastupnički mandat u tom slučaju staviti u mirovanje.

"Darko Lorencin bit će član Vlade dokle god mu premijer ukazuje povjerenje. Prioritetno mi je, dakle, apsolutno biti član Vlade. I neću ići u Europski parlament ako me izaberu građani", ustvrdio je, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram