Zatvori
Poslovni Puls
25/03/2013

Britanci Dubrovnik proglasili destinacijom koja daje najbolju vrijednost za novac

Iako se katkada može čuti mišljenje da je Dubrovnik skupa destinacija, Britanci se s tim ne slažu smatrajući da nudi najbolju vrijednost za novac...

Ovi gradovi nisu nužno na vrhu popisa želja turista, ali kad je riječ o vrijednosti za novac – Budimpešta, Varšava, Lisabon i Dubrovnik su, prema britanskoj anketi, daleko bolji izbor od posjeta New Yorku, Rimu ili Stockholmu, prenosi T-Portal.

Na ljestvici 25 turističkih destinacija koje daju najbolju vrijednost za novac, a sastavio ju je Post Money Office Travel, prvo mjesto zauzima Budimpešta u kojoj 12 prosječnih troškova prilikom turističkog posjeta (hrana, smještaj, razgledavanje) iznose oko 1.200 kuna. Najskuplji gradovi u Europi su Stockholm, u kojem isto košta 3.700 kuna, te Kopenhagen, u kojem ćete za istu stvar potrošiti 3.900 kuna.

Među ostalim gradovima koji nude dobru vrijednost za novac su Vilnius, Varšava i Riga. Dubrovnik je na vrhu popisa gradova koje bi Britanci najviše željeli posjetiti, a slijede Moskva i Krakov.

U Post Money Office Travelu kažu da cijene jako variraju u Europi te da britanski turisti mogu svoju funtu bolje iskoristiti u Lisabonu, Dubrovniku ili Tallinnu, piše Mail Online.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram