Zatvori
Poslovni Puls
25/03/2013

Novi ministar turizma za ovu godinu očekuje rast turističkih prihoda od 3 posto

Ministar turizma Darko Lorencin u današnjem, prvom susretu s medijima istaknuo je da Ministarstvo nastavlja započetim aktivnostima poput izmjena turističkih zakona, privatizacije turističkih tvrtki u državnom vlasništvu, provedbe smjernica iz nove strategije turizma, dok ovu turističku godinu ocjenjuje izazovnom te očekuje sličan broj turista kao lani uz blagi porast prihoda do 3 posto...

Kazavši da uspješna turistička 2013. ovisi i o uspješnoj pripremi, Lorencin je istaknuo da je za ovu sezonu u Hrvatskoj sve spremno, što su mu potvrdili i predstavnici 18 državnih institucija i udruga na jutrošnjem sastanku oko koordinacije i pripreme sezone.

Na tom je sastanku, kako je kazao, dobio dojam da su svi iz svog djelokruga spremni da sezona prođe što bolje, kao i da poboljšaju ono što se nije pokazalo dobrim prošlih godina.

Najavio je i da će često izlaziti na teren jer je "čovjek terena", kao i da će biti na raspolaganju svim turističkim organizacijama i djelatnicima, što već i čini jer se u prvom tjednu svog mandata susreo s predstavnicima strukovnih udruga.

Svi su oni izrazili želju za suradnjom te ga slično kao i djelatnici Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i informirali o trenutno dobrim, stabilnim i očekivanim najavama sa stranih tržišta. Slijedom toga bi i predstojeći uskrsni blagdani, kao i travanj mogli turistički dobro proći jer za sada na vidiku nema "rupa" niti sumnje da će u sezoni biti "urušavanja", kazao je Lorencin, a prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram