Zatvori
Poslovni Puls
26/03/2013

Brokeri će dobiti odštetu od 62 milijuna dolara zbog problema s Facebookovim IPO-om

Američki regulatori prihvatili su u ponedjeljak prijedlog burzovnog operatera Nasdaq o isplati odštete brokerskim kućama koje su u svibnju 2012. izgubile novac prilikom nestručno izvedene početne javne ponude dionica Facebooka. U izmijenjenom prijedlogu vansudske nagodbe Nasdaq je tim brokerskim kućama ponudio odštetu od 62 milijuna dolara...

Američka komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) prihvatila je taj prijedlog i time stavila točku na spor pokrenut zbog niza prošlogodišnjih propusta koji su potresli tržište, uključujući i aranžman dugoočekivane početne javne ponude dionica (IPO) Facebooka.

Facebookov IPO organiziran je 18. svibnja prošle godine. Kompanija je ukupno prikupila 16 milijardi dolara ali je početak ponude kasnio 30 minuta zbog tehničkog problema na burzi Nasdaq.

Burzovni operater tada je odlučio prebaciti trgovinu dionicama na sekundarni sustav, što je dovelo do kašnjenja narudžbi i potvrdi mnogih klijenata. To je pojedinim ulagačima i trgovcima prouzročilo velike gubitke jer je cijena dionice pala nakon početne faze rasta, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram