Zatvori
Poslovni Puls
27/03/2013

Turizam će rasti: Europljani bježe na more od sumorne svakodnevice

Najveći svjetski turoperator TUI Travel objavio je u srijedu da je uvjeren da će u ovoj godini ostvariti dobit na gornjoj granici ciljanog raspona s obzirom na snažan završetak zimskog programa i povećane rezervacije za ljetni odmor...

U ažuriranom izvješću za prvu polovinu financijske godine grupa je izvijestila o snažnom završetku zimskog programa, uz povećanu prodaju i višu prosječnu cijenu kojima je uspjela nadomjestiti 4-postotni pad ukupnih rezervacija.

Dodaju također da su u Velikoj Britaniji i na nordijskim tržištima zabilježili 9-postotni rast rezervacija za ljetni odmor budući da štednjom pogođeni potrošači pokušavaju pobjeći od sumorne gospodarske svakodnevice ranim uplaćivanjem paket-aranžmana s fiksnim cijenama.

TUI je tako izvijestio da je prodao 46 posto redovnog ljetnog programa, uz rast ukupnih rezervacija za dva posto i pet posto veću prosječnu prodajnu cijenu.

"Uvjereni smo da je naša strategija generira bolje rezultate i očekujemo i dalje da ćemo ostvariti rast temeljne operativne dobiti u financijskoj godini 2013. na gornjoj granici ciljanog raspona od sedam do 10 posto", priopćeno je iz grupe, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram