Zatvori
Poslovni Puls
01/04/2013

Tračak nade za svjetsko gospodarstvo stiže iz Japana i SAD-a

I u Europi i u Hrvatskoj teško će biti većega gospodarskog rasta dok ne počnu rasti najveće svjetske ekonomije. I upravo ovaj tjedan tračak nade stiže iz Amerike i Japana, ali i sa svjetskih burzi...

Dobre vijesti počele su stizati prije dva dana kada je američki burzovni indeks Standard&Poor's 500 dosegnuo rekordnu razinu, nakon koje se moglo reći da je nadoknadio sve gubitke nastale tijekom velike recesije. Taj indeks, koji ujedinjuje pokazatelje 500 vodećih američkih tvrtki, kontinuirano je rastao posljednjih pet mjeseci i smatra se jednim od najboljih indikatora stanja u američkom gospodarstvu.

Potvrda očekivanog pokretanja japanskoga gospodarstva stiže u ponedjeljak. Tada će biti objavljeno ekonomsko izvješće japanske središnje banke.

Kad je o eurozoni riječ, OECD Njemačkoj predviđa rast te smatra da je stanje u tamošnjoj ekonomiji dobro. No istodobno izvješće njemačke središnje banke pokazuje da građani imovinski stoje lošije nego što bi se očekivalo.

A iz Italije i Španjolske stiže nova prijetnja eurozoni. Sve viša bankrota malih i srednjih tvrtki u tim zemljama dodatna je opasnost za gospodarstvo eurozone, s obzirom na to da one zajedno čine njegovu jednu trećinu, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram