Zatvori
Poslovni Puls
01/04/2013

Turizam će i ove godine "spasiti" Hrvatsku

Ako išta može spasiti državni proračun i plaće državnih i javnih službenika od novog rezanja, onda je to turistička sezona. Za sada su najave odlične. Osobito u Dubrovniku, koji je od početka godine ostvario 18% više dolazaka i noćenja. Za Uskrs su uvedeni ljetni red letenja i brojne nove zračne linije, a istodobno je počela sezona megakruzera, koji su samo danas dovezli oko 5000 putnika, prenosi HRT...

Na Stradunu gole noge... ali i šubare. Nije čudno jer ovih dana u Dubrovniku ćete susresti turiste iz cijeloga svijeta. Za uskrsne blagdane u 24 otvorena hotela odsjelo je oko 7000 turista, uglavnom iz zapadnoeuropskih zemalja. No za Dubrovnik, u koji turisti najčešće stižu avionom, ključno je to što je neposredno prije Uskrsa uveden ljetni red letenja pa je grad izravnim linijima povezan s pedesetak europskih odredišta.

Ukupno će ove godine biti ostvareno 6000 letova, što je bolje nego prošle i naravno da je to potvrda dobrog statusa Dubrovnika kao turističkog odredišta. Iako neki hotelijeri zbog ranog Uskrsa strahuju od travanjskih rupa, problem bi trebao riješiti početak sezone kongresa.

Unatoč vrlo ranom Uskrsu, turista ima i u Istri. Najviše je gostiju, već uobičajeno, iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije. Ni prohladno vrijeme i povremena kiša goste nisu zaustavili u razgledavanju znamenitosti. Odabir većine gostiju je smještaj u hotelima. U Istri ih je otvoreno 30-ak. Trodnevni paket-aranžman nudi se od 400 kuna po osobi. U njega je uključen i tradicionalni uskrsni doručak.

Živo je i na sportskim terenima. U Medulinu je nekoliko stotina sportaša iz cijele Europe. I mali su obiteljski hoteli otvorili svoja vrata. Zbog lošeg vremena gostiju je manje od očekivanog. Nekad vremenske prognoze nisu bile toliko precizne pa su sada gosti oprezniji s dolascima. Stoga će u Istri za pravi početak predsezone trebati pričekati još nekoliko tjedana, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram