Zatvori
Poslovni Puls
02/04/2013

Hrvatski softver za praćenje izvođenosti pjesama i reklama koristi se u Južnoafričkoj Republici

Sustav PlayKontrol, koji je razvila tvrtka Informacija, a koji se koristi za potpuno automatizirano praćenje izvođenosti glazbenih djela i reklama u radijskom i televizijskom programu, primijenit će se i u Južnoafričkoj Republici u sklopu sporazuma tvrtke Informacija i južnoafričke tvrtke Data Driven Insights (DDI)...

Medijska industrija u Južnoj Africi jako se oslanja na podatke koji oglašivačima omogućavaju da procijene uspješnost svojih marketinških i komunikacijskih kampanja u odnosu na one koje provodi konkurencija, a jedan od najvećih izazova koji se pritom javljaju jest "pokrivanje" svih elektroničkih medija u zemlji.

Na primjer, u cijeloj državi postoji više od 150 radijskih postaja koje svoj program emitiraju na 11 različitih jezika, zbog čega se za praćenje izvođenosti reklama u radijskom programu praktički i ne mogu angažirati ljudi – ovakvo bi praćenje jednostavno bilo preskupo pa je stoga DDI rješenje pronašao u obliku platforme PlayKontrol.

U početku će se putem PlayKontrola pratiti izvođenost reklama na pedesetak radijskih i 20 televizijskih postaja, no nikakva ograničenja u samom sustavu ne postoje te će se njegovo pokrivanje u budućnosti i širiti.

"Upravo je taj problem velikog broja radijskih postaja čiji sadržaj moramo pratiti 'spojio' DDI i Informaciju. Informacija ima sjajno dosadašnje iskustvo na sličnim projektima te sunam mogli ponuditi tehnologiju s kojom je uspješnost prepoznavanja emitirane glazbe 100 posto, te nam je dokazala da je to rješenje uspješno primijenjeno u proizvodu nazvanom PlayKontrol. Stoga je imalo smisla sustav prilagoditi tako da prepoznaje kraće zvučne zapise kako bismo u radijskom i televizijskom programu mogli pratiti prisutnost pojedinih reklama i oglašivača", istaknula je direktorica tvrtke DDI Tonya Khoury.

Zahvaljujući PlayKontrolu, korisnici usluga tvrtke DDI moći će samostalno pronalaziti, dijeliti, preslušavati i analizirati vlastite reklame kao i reklame konkurencije. U Hrvatskoj je sustav PlayKontrol već u primjeni te prati izvođenost glazbenih djela i reklama na brojnim radijskim i TV postajama, a primijenjen je i na projektima Instituta hrvatske glazbe gdje se koristi za izradu nacionalne top liste temeljene na stvarnoj izvođenosti pjesama.

Tehnologija PlayKontrol koristi sofisticiran algoritam za prepoznavanje zvuka u kombinaciji sa snažnom hardverskom osnovom koja omogućava praćenje gotovo neograničenog broja radijskih postaja u bilo kojoj zemlji te pripremanje izvještaja o emitiranim zvučnim zapisima u realnom vremenu.

PlayKontrol je hrvatski proizvod koji je razvila tvrtka Informacija, dok za primjenu u drugim zemljama i razvoj korisničkih rješenja poput PlayKontrola Hrvatska ova tvrtka sklapa partnerstva s drugim tvrtkama u svijetu, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram