Zatvori
Poslovni Puls
03/04/2013

Ryanair stigao u Zadar i s njim i oko 300.000 turista i putnika

S otvaranjem baze najvećeg europskog niskotarifnog zračnog prijevoznika Ryanaira u Zadru, zadarska Zračna luka očekuje da će samo s Ryanairom prevesti 300.000 putnika, a ukupno u ovoj godini očekuje promet od oko pola milijuna putnika...

Ryanair je jučer otvorio bazu u Zadru, prvu u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. S otvaranjem Ryanairove baze, startalo je i 16 linija, od čega šest novih, ističe direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić Bakrač.

Ove godine vraća nam se linija za Dublin koja je dvije godine bila izvan prometa. Od novih linija tu su i linije prema East Midlandsu, Gothenburgu, Haugesundu, Liverpoolu i Parisu, kaže Pupić Bakrač dodajući kako i dalje prometuju sve dosadašnje linije, a to su London, Bruxelles, Marseille, Karlsruhe, Baden, Frankfurt, Dusseldorf, Bilund, Oslo i Stockholm.

"Prošle godine prevezli smo ukupno 375.000, a ove godine očekujemo da ćemo dosegnuti brojku od pola milijuna putnika", istaknula je Bakrač.

Inače, baza u Zadru je 54. baza Ryanaira. Baza na zračnoj luci znači stalno noćenje najmanje jednog zrakoplova te 30 djelatnika, pilota i kabinskog osoblja na zadarskom području.

Ryanair je krajem prošle godine najavio otvaranje baze u Zadru. Od hrvatskih zračnih luka, osim za Zadar, Ryanair ima letove i za Pulu i Rijeku, a riječ je o ukupno 27 linija, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram