Zatvori
Poslovni Puls
04/04/2013

Slavko Linić priznao poraz: Punjenje proračuna znatno podbacilo!

Odgovarajući na pitanja novinara o porezu na nekretnine, ministar financija Slavko Linić usput je priznao da je punjenje proračuna u prvom kvartalu znatno podbacilo...

"Proračun se puni sporije, u prvom kvartalu prihodi su 3 do 4 posto niži od planiranih. Bilo je masu problema", rekao je Linić, ističući da to ne znači novi rebalans jer u narednim mjesecima očekuje oporavak proračunskih prihoda.

"Ostali kvartali sigurno će pokazati znatno bolje rezultate", optimističan je ministar financija iako za to ne nudi nikave opipljive argumente.

Podsjetimo, prvi signali slabijeg punjenja proračuna pokazali su se još u siječnju u kojem je proračunski deficit već dostigao 2,63 milijarde kuna, gotovo četvrtinu planiranog proračunskog manjka za cijelu 2013. godinu.

U međuvremenu, u veljači je Vlada izvršila rebalans proračuna kojim su planirani prihodi smanjeni za 1,2 milijarde kuna, a smanjeni su i rashodi kako bi se deficit proračuna održao u planiranih oko 3 posto BDP-a.

Glavni elementi nedavnog rebalansa proračuna bili su smanjenje rashoda za investicije te smanjenje bruto plaća državnih službenika za 3 posto, prenosi T-Portal.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram