Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2013

Facebook predstavio svoj "dom" na Androidu

Najveća svjetska društvena mreža jučer je predstavila svoj "dom" na Googleovom Android mobilnom operativnom sustavu koji "napaja" stotine milijuna smartphoneova diljem svijeta...

Riječ je "Facebook Home" aplikaciji koja Vaš početni zaslon mobitela pretvara u društveno iskustvo prepuno poveznica s Facebookom. Tako ćete od sada na početnom zaslonu svog smartphonea moći vidjeti posljednje statuse Vaših prijatelja, najnovije fotografije i komentare i još puno drugih informacija bez  ulaženja u sami Facebook ili mobilnu aplikaciju.

Analitičari i komentatori mahom pozdravljaju Facebookove modifikacije početnog zaslona na Android mobitelima dok neki čak upozoravaju kako Facebook na ovaj način pokušava korisnike preusmjeriti s Googleovih usluga na svoje vlastite.

Na Facebookovoj prezentaciji predstavljen je i HTC-ov "First" smartphone koji dolazi s predinstaliranom "Home" aplikacijom.

Sve u svemu - Facebook ponovno nije predstavio svoj vlastiti smartphone kao što su mnogi (pogrešno) predviđali, no "Home" je možda prvi korak prema Facebookovom smartphoneu ili vlastitom mobilnom operativnom sustavu koji bi mogao postati ozbiljna konkurencija Androidu i iOS-u pod pretpostavkom da će ga s oduševljejnem dočekati Facebookova "vojska" od milijardu korisnika.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram