Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2013

U ožujku nastavljen pad prodaje novih osobnih automobila

Tijekom ožujka u Hrvatskoj je prodano 2.436 novih osobnih automobila, što je 36,3 posto više nego u veljači ove godine, ali u odnosu na ožujak prošle godine manje za 35,5 posto, pokazuju podaci agencije Promocija Plus...

Na godišnjoj razini tako je nastavljen snažan pad prodaje novih automobila, iako po nešto manjoj stopi nego u siječnju i veljači kada je prodaja bila i gotovo upola manja nego u istim mjesecima prošle godine.

Podaci za prva tri ovogodišnja mjeseca pokazuju da je u Hrvatskoj prodano 6.037 osobnih automobila, što je za 44,3 posto manje od prodaje u prvom lanjskom tromjesečju.

Najprodavanija marka automobila na hrvatskom tržištu u prva tri mjeseca je Volkswagen s 835 automobila i tržišnim udjelom od 13,8 posto.

Slijedi Opel sa 622 automobila i udjelom od 10,3 posto, a treći je Renault čiji su zastupnici u Hrvatskoj od početka godine do kraja ožujka prodali 471 osobni automobil.

Blizu su i Peugeot sa 464 automobila i udjelom od 7,7 posto te korejska Kia koja sa 452 prodana automobila ima tržišni udio od 7,5 posto.

Među prvih deset još su Hyundai, Citroen, Škoda, Chevrolet i Ford.

Najprodavaniji model je Volkswagen Golf, a slijede Opel Astra, Renault Clio, Opel Insignia i Volkswagen Polo.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram