Zatvori
Poslovni Puls
08/04/2013

Netko je platio više od milijun kuna za "fazor" kapetana Kirka

"Fazor" kapetana Kirka iz popularne tv serije iz šezdesetih godina "Zvjezdane staze" prodan je na aukciji održanoj u Los Angelesu za rekordnu 231 tisuću američkih dolara, objavila je aukcijska kuća Julien's Auctions...

Iz aukcijske kuće su procijenili da bi "fazor", koji je na zahtjev producenta i kreatora "Zvjezdanih staza" Genea Roddenberryja kreiran posebno za Williama Shatnera, koji je u mnogima omiljenoj seriji odigrao ulogu kapetana Jamesa Kirka, mogao dosegnuti cijenu od 50 tisuća dolara, no na opće iznenađenje postigao je četverostruko višu cijenu.

Na dvodnevnoj dražbi održanoj u Hollywoodu prodano je nekoliko stotina kostima, rekvizita i raznih predmeta iz brojnih filmova znanstvene fantastike. Ponuđeni su i predmeti iz starih holivudskih filmova. Narančasti plašt što ga je Claudette Colbert nosila u Cecil DeMilleovoj "Cleopatri" iz 1934. prodan je za 5625 dolara, a visoke cijene postigli su i predmeti iz "Čarobnjaka iz Oza" s Judy Garland, snimljenog 1939.

Kostim što ga je Christopher Reeve nosio 1987. u filmu "Superman IV" postigao je cijenu od 25.000 dolara. Veliki interes postigli su i predmeti rano preminule holivudske zvijezde Marilyn Monroe i 50 godina nakon njezine smrti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram