Zatvori
Poslovni Puls
10/04/2013

Milanović: Nećemo rasprodati nacionalne resurse, Podravka ostaje u državnom vlasništvu

Predsjednik vlade Zoran Milanović izjavio je danas u Mostaru kako nema rasprodaje nacionalnih resursa...

"Trgovačka društva u pravilu nisu nikakvi nacionalni resursi nego društva dioničara koja na tržištu pokušavaju zaraditi što je moguće više", kazao je Milanović upitan o raspisivanju natječaja za privatizaciju Poštanske banke i Croatia osiguranja što je danas najavio ministar financija Slavko Linić.

Također je najavio i kako će Podravka postati moderno društvo dioničara. "Podravka će sve manje postojati kao državna firma, ako je to ikada i bila, a postaje jedno moderno društvo dioničara koje dominira dijelovima europskog tržišta, s državom ili bez države.

I u Ini država ima 45 postio dionica, podsjetio je Milanović dodavši kako vlada s jedne strane štiti nacionalni interes, a s druge strane se bore oko profita kompanije kao dioničar kako bi nam ostalo što je moguće više.

"To nije sukob interesa, ali se radi o svojevrsnom unutarnjem animozitetu. S jedne strane ste administrator i upravljač, a s druge strane ste dioničar. INA je dioničko društvo i u dioničarstvu nema nacionalnih interesa", rekao je Milanović dodavši kako je ono što je u interesu kompanije i u njihovom interesu.

"Trebamo držati monpol u temeljnim resursima voda, šuma, koncesije, obala, a ostalo sve je tržište na kojemu postoje vrlo strogi mehanizmi EU", poručio je, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram