Zatvori
Poslovni Puls
15/04/2013

Pokrenuta prva faza elektroničkog upisa u srednje škole

POVEZANE OBJAVE:

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović pustio je u rad mrežnu stranicu www.upisi.hr, čime je obilježen službeni početak e-upisa. Novi upisni model u srednje škole bi srednjoškolsko obrazovanje trebao učiniti jednako dostupnim svim učenicima ovisno o njihovim mogućnostima, a proces upisa jednostavnijim, transparentnijim i učinkovitijim...

"Riječ je o inovativnom sustavu koji predstavlja bitno poboljšanje sveobuhvatne povezanosti osnovnog i srednjeg obrazovanja, te osigurava bitno veću zakonitost i transparentnost provedbe upisa", kazao je Jovanović.

"Informacije o cijelom postupku i obrazovnim programima bit će dostupne u svakom trenutku, što osigurava pravovremeno i jasno informiranje svih korisnika u svim aspektima procesa, a činjenica da takvoga sustava nema drugdje u Europi znak je da mi u Hrvatskoj imamo dovoljno pameti, da smo inovativni i poduzetni", poručio je.

Povezivanjem toga sustava sa sustavom upisa na fakultete dobiva se mogućnost praćenja uspjeha učenika od vrtića do doktorskih studija, što će sigurno biti jako bitno za daljnje unaprjeđenje kvalitete sustava obrazovanja i znanosti u RH.

Na početnoj stranici nalaze se podaci za pomoć i podršku, kontakt s help deskom, detaljne korisničke upute, te baza često postavljanih pitanja i odgovora. Na sučelju se mogu pročitati i sve aktualnosti vezane uz sustav.

U prvoj fazi rada Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpoSŠ) učenici mogu provjeriti svoj elektronički identitet, osobne podatke, dosadašnje ocjene i uspjehe s natjecanja, te vidjeti prezentacije svih upisnih programa u srednje škole.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram