Zatvori
Poslovni Puls
15/04/2013

Ruska bogatašica kupila grčki otok od nasljednika Aristotela Onassisa

Kći ruskog milijardera Dmitrija Ribolovljeva kupila je grčki otok Skorpios na kojem je poznati brodovlasnik Aristotel Onassis oženio Jacqueline Kennedy 1968. godine, priopćio je ured ruskog tajkuna u Moskvi...

Cijena transakcije nije objavljena a grčki mediji pišu da se radi o vrijednosti većoj od 100 milijuna dolara, te da Ekaterina Ribolovljeva taj otok u Jonskom moru želi pretvoriti u poslovni centar a ne samo u mjesto za odmor. Ona je otok kupila od unuke poznatog brodovlasnika Athene Onassis Roussel (28), jedine nasljednice.

Aristotel Onassis kupio je Skorpios 1963. i otok je pretvorio u mjesto za odmor na kojem je posadio tisuće stabala. Na otoku se 1968. vjenčao s Jacqueline Kennedy.

Nakon njegove smrti 1975. godine otok je naslijedila njegova kći Christina, koja je 1988. umrla u 37 godini. Onassis, njegov sin Alexander, koji je u 25. godini poginuo u prometnoj nesreći, i Christina pokopani su na otoku.

Mediji pišu da su ranije otok pokušavali kupiti Bill Gates i Madonna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram