Zatvori
Poslovni Puls
18/04/2013

Domagoj Ivan Milošević: Više nemamo vremena, potreban nam je hrvatski New Deal

Koordinator HDZ-ovih odbora za gospodarstvo, financije i energetiku Domagoj Ivan Milošević i tajnik stranačkog Odbora za gospodarstvo Goran Soldo na današnjoj su konferenciji za novinare upozorili na problem nedostatak investicija rekavši da Hrvatskoj koji treba jedna vrsta New Deala...

"Hrvatska više nema vremena. Ulazimo u EU i iduće dvije do tri godine moramo ostvariti nacionalne strateške investicijske projekte i pokrenuti gospodarski rast za što nam trebaju investicije" rekao je Milošević. Istaknuo je da je sada ključan trenutak da Hrvatska iskoristi svoj geostrateški, turistički, energetski i poljoprivredni potencijal. Milošević smatra da bez gradnje nizinske pruge Hrvatska ne može iskoristiti svoj geostrateški potencijal, morske luke, te luke Vukovar i Galženicu. "Iako je dogovoreno financiranje treće faze kontejnerskog terminala iz potpuno besmislenih razloga odustalo se od luke Galženica" upozorio je.

Jednim od ključnih nacionalnih strateških interesa uz gradnju nizinske pruge ocijenio je i gradnju koridora X. (pruga koja povezuje  srednjuTursku i zapadnu Europu). Također, zatražio je hitno pokretanje navodnjavanja u istočnoj Slavoniji. "Hrvatski new deal treba uključivati koncesije i greenfield investicije i to uz sitne odluke Vlade jedino može pokrenuti zemlju. Našu zemlju neće pokrenuti isprazne riječi premijera Milanovića koji kaže da su uklonjene investicijske barijere, to se radi na drugačiji način", rekao je Milošević dodavši da pothitno treba pokrenuti komunikaciju sa stranim ulagačima i domaćim poduzetnicima.

Goran Soldo uputio je apel Vladi da ako imalo vodi računa o svim budućim generacijama da odustane od rasprodaje hrvatskog blaga, privatizacije Hrvatske poštanske banke, Croatia osiguranja jer, kako je rekao nitko nije dobio mandat da rasprodaje nacionalnu imovinu. Ocjenjujući da Vlada očito nije uspjela pronaći model razvoja koji bi privukao inozemne ulagače Soldo je rekao da jedino promjenom gospodarskog modela u Hrvatskoj i zaokretom prema razvojnoj politici i investitorima imat ćemo stvarne koristi od članstva u EU, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram