Zatvori
Poslovni Puls
18/04/2013

Vladimir Ferdelji: Vladin plan je propao, a gospodarstvo je silno opterećeno

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Vladimir Ferdelji u pratnji je Darinka Kosora iz HSLS-a i Nevena Matića iz HSS-a, čelnika dviju stranaka koje podržavaju njegovu kandidaturu, održao novinsku konferenciju ispred Banskih dvora ustvrdivši da je Plan 21 mrtav...

"Vladin plan ekonomske politike najkraće je nazvati – poraz! Temeljen je na porezima, rasprodaji, zaduživanju. Gospodarstvo je silno opterećeno golemim porezima, rasprodaja je očita jer su na redu za prodaju dvije profitabilne tvrtke u državnom vlasništvu, HPB i Croatia osiguranje, čijom prodajom država izlazi iz unosnog financijskog i osiguravateljskog biznisa. Neprihvatljiv je plan vlade da će se ove godine zadužiti za još 10 milijardi kuna te da će zaduživanje rasti sve do 2016. godine", rekao je Vladimir Ferdelji, prenosi Večernji.

HSLS-ov Darinko Kosor parafrazirao je premijera Zorana Milanovića rekavši da je vladina politika jedina prava elementarna nepogoda u Hrvatskoj.

"Plan 21 je mrtav i poslije lokalnih izbora čekaju nas izvanredni parlamentarni izbori jednostavno zato što ova vlada nema nikakvih rješenja. Iako je u predizborno vrijeme ovo nepopularno reći, ali svejedno ću kazati da se mi zalažemo za radikalno sniženje poreza i prireza, za smanjenje državne administracije, ukidanje velikog broja općina i županija i većine državnih agencija", rekao je Kosor.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram