Zatvori
Poslovni Puls
19/04/2013

Život nakon Jobsa: Apple više nije najvrijednija tvrtka na svijetu

Dionice Applea pale su ispod 400 dolara prvi put nakon godinu i pol dana, odnosno od prosinca 2011. godine, i to nakon što su dobavljači spomenuli usporavanje proizvodnje iPhonea i iPada, piše Reuters...

Apple je zbog toga pada izgubio na vrijednosti za 22 milijarde dolara i više nije najvrednija tvrtka na svijetu već je tu poziciju preuzeo Exxon Mobil, čija je vrijednost nekoliko milijardi veća od Appleovih 380 milijardi dolara.

Neki vjeruju kako Apple neće biti u stanju zadržati svoje visoke bruto marže budući da je konkurencija u pametnim telefonima i tabletima sve veća.

Cirrus Logic, tvrtka koja proizvodi audio čipove za iPhone, iPod i iPad objavila je kako prodaja pada zbog anonimnog kupca koji želi uzimati drugu komponentu.

"Tržište je nemilosrdno, a Apple je u sredini životnog vijeka proizvoda", kaže Michael Yoshikami koji posjeduje oko 50.000 Appleovih dionica, prenosi Večernji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram