Zatvori
Poslovni Puls
23/04/2013

Njemačka kaznila Google zbog Street Viewa

Njemačke vlasti kaznile su kompaniju Google jer je s pomoću svojih vozila Street View neovlašteno prikupljala velike količine osobnih podataka korisnika...

Njemački ured za zaštitu podataka u Hamburgu kaznio je američkog internetskog diva sa 145.000 eura jer je utvrđeno da su specijalno opremljena Googleova vozila snimala grad Hamburg između 2008. i 2010., prikupljajući tako podatke s kućnih bežičnih mreža.

Vozila su, među ostalim, prikupila velike količine osobnih podataka, poput e-mailova, fotografija i šifri, javlja Al-Jazeera.

Kako bi izbjegao znatno veću novčanu kaznu Europske komisije, Google je spreman i na velike ustupke. Najbolniji će biti da tijekom pretrage češće predlaže stranice konkurenata, poput Yahooa i Binga.

Oko 90 posto svih pretraga u Europskoj uniji prolazi kroz Googleov portal. Prema tvrdnjama konkurenata, svoj dominantni položaj iskorištava tako što pri internetskoj pretrazi favorizira svoje proizvode kao što su Google Maps ili YouTube.

Skupina Googleovih suparnika, uključujući Microsoft, ali i druge manje kompanije, podnijela je tužbu Odjelu za zaštitu konkurencije pri Europskoj komisiji 2010. Za sada je poznato da će Google ubuduće morati prikazivati više linkova koji vode do stranica poslovnih rivala. A na koji će način Google promijeniti svoj pretraživač, kompanija nije komentirala.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram