Zatvori
Poslovni Puls
24/04/2013

Dubrovčani do Zagreba i natrag zrakoplovom za samo 150 kuna?

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i direktorica Turističke zajednice Grada Romana Vlašić održali su sastanak s predsjednikom uprave Croatia airlinesa Krešimirom Kučkom i suradnicima na temu letova nacionalnog avioprijevoznika za Dubrovnik...

Gradonačelnik Vlahušić upoznao je predstavnike CA s tijekom razvoja projekta Zračni most, odnosno subvencioniranjem zrakoplovnih karata građanima Dubrovnika, koji pokazuju sve veći interes, a što se najbolje vidi iz povećanja mjesečnih uplata.

Predstavnici Croatia airlinesa izrazili su pozitivan stav i iskazali želju za unaprijeđenjem modela, a načelno su usuglašeni i novi prijedlozi. Gradonačenik Vlahušić predložio je upravi Croatia airlinesa da akciju „800 kuna za dvije povratne karte“ prošire na način da od 1. studenog pa do 31. ožujka, za vrijeme zimskog reda letenja, 250 karata dnevno bude u tom modelu.

Predložio je da Grad Dubrovnik alotmanski zakupi za svoje građane oko 1500 karata mjesečno po cijeni od 680 kuna, ili 18 000 karata godišnje. Predstavnici Croatia airlinesa rekli su kako bi takvu prodaju bilo moguće obavljati kroz njihovu prodajnu mrežu. Tako bi, uz subvenciju Grada od 250 kuna, cijena povratne karte do Zagreba za građanina Dubrovnika iznosila maksimalno 430 kuna, a tijekom zimskog perioda bila bi samo 150 kuna.

Otvorena je i mogućnost shuttle linije Dubrovnik - Zagreb u sklopu restrukturiranja Croatia airlinesa. Dogovoreno je i uvođenje linije za Bruxelles, administrativno i političko središte Europe, za zimu 2013./2014. po modelu udruženog oglašavanja, s obzirom na skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju u kojoj ćemo imati svoje predstavnike. Dogovoreno je i da će se tijekom zime uspostaviti let prema još nekim destinacijama za koje, posredstvom TZ, dubrovački hotelijeri iskažu najviši interes, prenosi Slobodna Dalmacija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram