Zatvori
Poslovni Puls
25/04/2013

Svim državnim dužnosnicima smanjiti plaće za 21 posto!

Hrvatski laburisti u saborsku su proceduru uputili prijedlog izmjena Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika kojim bi se plaće svih dužnosnika smanjile za 21 posto...

"Prihvaćanjem tog prijedloga Sabor bi građanima odaslao tri snažne poruke - poruku da razumije njihovu besperspektivnu socijalnu situaciju, poruku solidarnosti i poruku preuzimanja odgovornosti za neuspjeh gospodarske politike", rekao je predsjednik stranke Dragutin Lesar.

Podsjetio je da je Vlada u veljači za tri posto smanjila osnovicu za izračun plaća državnih dužnosnika, ali da pritom nije napravila razliku između službenika s minimalnim plaćama i dužnosnika čije plaće višestruko premašuju hrvatski prosjek.

Laburisti smatraju da bi pravednije rješenje bilo da su se plaće smanjivale progresivno, odnosno da su se više plaće umanjivale za veći, a niže za manji postotak, pa predlažu da se izmjenama zakona za 21 posto smanje koeficijenti za izračun dužnosničkih plaća.

Lesar je upozorio da čak 1,4 milijuna Hrvata živi u siromaštvu ili im prijeti socijalna isključenost, da je više od 253 tisuće građana s blokiranim računima te da je broj nezaposlenih premašio 360 tisuća, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram