Zatvori
Poslovni Puls
25/04/2013

Za EU Hrvatska je samo "katastrofa teška nekoliko milijardi eura"!

"Sljedeća katastrofa Europske unije teška milijardi eura krenut će 1. srpnja ove godine kada Hrvatska uđe u EU. Ništa se nije naučilo od debakla sa subvencijama i prevarama zemalja južne i istočne Europe", naglašava se u članku koji je izašao u njemačkom tjedniku Focus...

Naime Focus nabraja Grčku, Portugal, Španjolsku i Cipar kojima Europska unija služi kao financijska trgovina samoposluge, a kojima su se nedavno pridružile Rumunjska i Bugarska, a sada dolazi i Hrvatska.

U članku se autor pita "zašto to rade?". Naglašava se i kako mnoge današnje članice nisu bile spremne za ulazak u Europsku uniju.

"Elita Europske unije koja dopušta konstantno proširivanje Europske unije zapravo nije elita jer tako ponašanje ne priliči vođama. Vrh EU čini sve da izgledaju arogantno, neodgovorno pa čak i glupo", navodi se u članku  u kojem se posebno naglašava da Hrvatska nije u potpunosti ispunila sve kriterije za ulazak u Europsku uniju. Naglašava se posebno problem korupcije i organiziranog kriminala, te podsjeća da do danas ni Bugarska ni Rumunjska nisu riješile probleme korupcije.

"Hrvatska je mala zemlja pa ne bi trebalo mnogo toga poći po zlu. No, nije tako", tvrdi se u članku u kojem se podsjeća na spašavanje Cipra te neminovno spašavanje Slovenije koje bi moglo stajati milijarde, prenosi Index.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram