Zatvori
Poslovni Puls
02/05/2013

Raste broj otkazanih letova zbog "bolovanja" u Croatia Airlinesu

Za slučaj većeg broja odlaska osoblja Croatia Airlinesa na bolovanje ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako se Ministarstvo ne uključuje u rad tvrtki već je to posao za direktore i odgovorne osobe u tim tvrtkama...

No ipak je dodao kako je odlazak osoblja Croatia Airlinesa na bolovanje možda i slučaj za doktora Housea.

Zaključio je da bez obzira na sve, restrukturiranje Croatia Airlinesa nema alternativu i ukoliko se to neće dogoditi, slijedi stečaj tvrtke.

Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko rekao je da je na bolovanju 25% kabinskog osoblja te tvrtke te je zatražena službena istraga nadležnih tijela o opravdanosti bolovanja i istraga o liječnicima koji su takva bolovanja odobrili. Otkazana su 12 međunarodnih i tri domaća leta. Dodao je da su putnike prevezli u suradnji s partnerima - preusmjeravanjem na druge zrakoplove ili najmom zrakoplova, a tako će biti i nadalje.

Na pitanje zašto uprava sumnja u opravdanost bolovanja, Kučko je odgovorio kako su tri od šest strukovnih sindikata potpisala novi kolektivni ugovor, a preostala tri nisu. Imamo razloga vjerovati da se radi o 'bijelom štrajku' i protestu sindikata kabinskog osoblja te neslaganjima s predloženim kolektivnim ugovorom, rekao je. Potvrdio je da uprava namjerava smanjiti broj slobodnih dana u cilju povećanja produktivnosti, a više ne može garantirati ni 15 dana godišnjeg odmora ljeti budući da tvrtka ima sezonski karakter. Sindikate koji nisu potpisali kolektivni ugovor pozvao je na nastavka pregovora.

Croatia Airlines priopćila je da je zasad sigurno kako neće biti današnjih jutarnjih letova Sarajevo-Zagreb te Pula- Zadar-Zagreb. Tijekom dana se mogu očekivati daljnji poremećaji zbog manjka raspoloživoga kabinskog osoblja, poručili su iz Croatia Airlinesa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram