Zatvori
Poslovni Puls
08/05/2013

Njemački "kralj torrenta" osuđen na 3 godine zatvora

Stanoviti Jens R., njemački državljanin star 33 godine, a koji je vlasnik stranica torrent.to, inače smještenih na serverima u Rusiji, dobio je tri godine i 10 mjeseci zatvora u nepravomoćnoj presudi suda u njemačkom gradu Aachenu....

Kao i vlasnici TPB-a, i u njegovom slučaju mu se stavlja na dušu pomaganje u ilegalnoj distribuciji zaštićenog sadržaja. Pored ovoga, Jens je i dalje pod istragom zbog lažne prijave stečaja te pronevjere novca.

Zanimljivo je da je slučaj doveden pred sud prije 7 godina, još 2006., ali je zbog vještog manipuliranja novcima (njemačka udruga za zaštitu autorskih prava tvrdi da Jens i dalje ima velike svote novaca u Švicarskoj i Lichtensteinu) i činjenice da osuđeni živi van Njemačke, sudu trebalo ponešto vremena da ga se dočepa.

Kao i kod TPB-a, osnovica slučaja bila je zarada na reklamama koje su išle uz linkove na torrente s očitim piratskim sadržajem.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram