Zatvori
Poslovni Puls
13/05/2013

Agrokorova ponuda za Mercator "neozbiljna i ponižavajuća"?

Obvezujuće ponude za kupnju 53 posto dionica "Mercatora" predali su samo koncern Agrokor i financijski fond MID Europa Partners, pišu slovenski mediji pozivajući se na neslužbene informacije. Službenih informacija nema, a s prispjelim ponudama koje su ispod očekivanja vlasnika sutra će se upoznati nadzorni odbor najvećeg slovenskog trgovačkog lanca...

Prema neslužbenim informacijama koje prenosi 'Delo', Agrokor je svoju ponudu bazirao na tržišnoj kotaciji dionice Mercatora na Ljubljanskoj burzi i ona iznosi oko 110 eura, dok se MID Europa Partners odlučio za drugi pristup te cijenu nije naveo, nego ponudio samo dokapitalizaciju Mercatora. Ponuda fonda više odgovara Mercatoru, a Agrokorova vlasnicima trgovačkog lanca - Novoj ljubljanskoj banci i Pivovarni Laško.

Ljubljanski 'Dnevnik' navodi da su prispjele ponude ispod očekivanja te da je Agrokorova ponuda ponižavajuća, neozbiljna i s nejasnom financijskom konstrukcijom jer je predana bez bankovnih jamstava, uz neobvezujuće pismo potpore fondova Blackstone i One Equity Partners. I ponuda MID Europe, dodaje Delo, bitno odstupa od očekivanja vlasnika.

I deveti pokušaj prodaje Mercatora mogao bi biti zaustavljen, navodi i list 'Finance'. Konzorcij Mercatorovih vlasnika još će ovog tjedna objaviti hoće li se odlučiti za nastavak prodajnog postupka ili ne, no poznavatelji prilika sumnjaju da je cijena od oko 110 eura za dionicu dovoljno privlačna pa bi prodaja mogla biti prekinuta, navode 'Finance', prenosi HRT.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram