Zatvori
Poslovni Puls
14/05/2013

Hajdaš Dončić: Croatia Airlines može završiti u bankrotu!

Piloti i kabinsko osoblje Croatia Airlinesa počeli su u 6 sati najavljeni štrajk. Traže zadržavanje svih stečenih prava prema kolektivnom ugovoru iz prošle godine. Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu nakon današnjih razgovora potpisao je sporazum o pristupanju kolektivnom ugovoru s Croatia Airlinesom i odustao od najavljenog štrajka upozorenja...

Croatia Airlines poručila je da će svi putnici biti zbrinuti i prevezeni do svojih odredišta. Otkazana su 24 leta, za pet letova izmijenjen je red letenja, dok će 23 leta biti obavljena unajmljenim zrakoplovima. Za današnje letove predbilježeno je ukupno 4600 putnika, a očekuje se da će poremećaje u planiranom putovanju osjetiti njih oko 900, odnosno petina. Sve informacije o smanjenom opsegu letenja i točan raspored svih letova objavljeni su na internetskim stranicama.

Ispred upravne zgrade Croatia Airlinesa u Buzinu jutros se okupilo stotinjak pilota i stjuardesa. Kažu da će štrajkati dok se ne ispune sindikalni zahtjevi. Član Uprave CA Zlatko Širac izjavio je jučer da neće popustiti sindikalnim ultimatumima jer bi to ugrozilo opstojnost kompanije.

"Štrajk je legitimno pravo, a pregovori se nastavljaju i danas. Još jednom pozivam na razum i odricanje od dijela prihoda jer je to jedini način da Croatia Airlines opstane. Ona je jedna od rijetkih kompanija u ovom dijelu Europe koja ima potencijal da opstane i nadam se da će razum prevladati. Drugo rješenje su veliki penali, zapravo bankrot kompanije", izjavio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram